صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » علوم انسانی  »  تحقیق فلسفه غیبت در منابع شیعه

تحقیق فلسفه غیبت در منابع شیعه

Research philosophy absence Shiite sources

دانلود تحقیق فلسفه غیبت در منابع شیعه

چکیده
بدون تردید نهاد امامت با هدف حفظ ارزشهای الـهی و بشری، پاسـداشت حدود شریعت، تبـییـن مکتـب و هدایـت انسان در جهت شناخت و پیمودن مدارج عالی تکامل شکل گرفته است اما ایفای این نقش در گرو و حضور امامان در جـامعه و آزادی عمـل آنـان است. از سوی دیگر در تـاریخ امامت اسـلامی پـدیده ای رخ داد که پرسـش ها و تردیـدهای فـراوانی را ایـجاد کرد وآن غیبـت حضرت مهـدی (عج) از انــظار مردم و شـروع زنـدگانی آن حضـرت می باشـد. یـکی از پرسـش هایـی که از دیربـاز برای باورمنـدان به امـامت مطرح بوده فلسـفه غیبت و راز پـنهان زیستن امام است آنـچه این مقـاله عمـده عهده دار آن است بـررسـی فلسفـه غیـبت از زبان ائـمه اطـهار بررسی و نظـر شیـخ صدوق و شیـخ مفیـد در مورد فلـسفه غیبت بیـان
می شود و به خلاصه مباحث مربـوطه به فلسفه غیبـت که از کتـب گوناگون جمع آوری شده اشـاره خواهـد شد که مواردی نـظیر آزمون مردم ، ایجاد آمـادگی های لازم، نفی مسـلک های انحرافی و… شامل آن خواهدبود. در انتها نتیجه گیری این بحث ارائه می گردد.

 

مقدمه
یکی از مسایل اساسی در مورد حضرت مهدی (عج) که از دیرباز اذهان مردم و پژوهندگان را به خود جلب کرده، بررسی و تامل در فلسفه غیبت آن حضرت است. از آنجا که فلسفه حضور امام در جامعه، راهنمایی مردم، مبارزه با کجرویها و بدعتها، رسانیدن انسان به قله تکامل، ایجاد جامعه ای عاری از فساد وتباهی است؛ ناگزیر این سوال برای مردم مطرح می شود که غیبت امام از جامعه و زندگی پنهانی و ناشناخته وی، و عدم ارتباط و تماس با مردم با آن حضرت، چه توجیه عقلی و خرد پسند ممکن است داشته باشد ؟ و چرا با وجود آثار سودمندی که حضور او در اجتماع دارد، پنهان از انظار، به زندگی خویش ادامه می دهدو حتی برای ظهورش، زمانی را نیز نمی توان مشخص نمود ؟ شاید به دلیل همین تردیدها و ابهام ها بود که در روایات و احادیث ، حتی روایاتی که سالها پیش از تولد حضرت مهدی (عج) صادر گشته است، آنجا که معترض پدیده غیبت در زندگی امام زمان (عج) شده اند، به فلسفه غیبت نیز تا اندازه ای توجه نموده و پیشاپیش پاسخ پرسش های احتمالی را جهت باور اذهان عمومی داده اند.

 
 فهرست مطالب
مقدمه ۱
نگاهی به تولد و زندگی حضرت مهدی (عج) ۲
مفهوم غیبت ۳
ادیان و غیبت ۴
پیشینه غیبت ۵
فلسفه غیبت در زبان دانایان غیبت ۵
شیخ صدوق و فلسفه غیبت ۶
فلسفه غیبت از کلام شیخ مفید ۸
پیوند غیبت و قاعده لطف ۹
خلاصه مباحث مربوط به فلسفه غیبت ۱۰
نتیجه ۱۴
منابع و ماخذ ۱۵


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود