مقاله بررسی کنترل کیفیت در ژاپن

Check the paper quality control in Japan

دانلود مقاله بررسی کنترل کیفیت در ژاپن

چکیده :
‏ در سالهای اخیر توجه دولتها به ارائه خدمات با کیفیت به مردم بیش از گذشته نمایان شده است ‏و در رابطه دولتها و ملتها تعریفی جدید نضج گرفته که دولتها برای بهبود کیفیت خدمات عمومی ‏،باید در برابر تحقق اهداف خود پاسخگو وخدمتگزار مردم باشند چرا که ملتها هستند با پرداخت ‏مالیات و عوارض، بودجه وغیره حمایت مالی دولتها را فراهم می آورند درواقع رابطه بایستی ‏بصورت یک بده بستان یا مبادله تعریف شود در این مقاله تلاش براین است با توجه به اصول ‏اولیه بنیانگذاران  ‏TQM‏ به طور موردی و کلی کاربرد ‏TQM‏ و تأثیرات آنرا در کشورهای ‏مختلف بررسی نموده و شاخصهای خاصی از ‏TQM‏ را درسازمانهای خاصی ار این کشورها ‏مورد مطالعه و تطبیق قرار دداده و نتایجی درمورد اثر بخشی کار برد ‏TQMبیان می شود .
   
واژه های کلیدی: مدیریت کیفیت فراگیر (‏TQM‏ )، شاخصهای ‏TQM، کاربردTQM، ‏بومی کردن، سهم بازار ،چرخه دمنیگ ، کیفیت
 
‏مقدمه :
‏تاریخچه و اصول ‏TQM‏ :  
‏درسال۱۹۲۴  شوهارت مطا لعه کنترل کیفیت آماری    ‏SQCرا آغاز نمود در سال ‏‏۱۹۵۰دکتر دمینگ با آشنایی با    روش    ‏SQC‏   مهندسان ومدیران ارشد اجرایی ‏سازمانهای بزرگ ژاپنی را آموزش داد. در سال ۱۹۶۰اولین دوایر کنترل کیفیت به منظور بهبود ‏کیفیت ایجاد شدند دردهه ۱۹۸۰مفهوم  ‏TQM‏     منتشر شد سرانجام در دهه ‏‏۱۹۹۰‏ISO9000‎وQS9000‎بعنوان مدل جهانی و استانداردجهانی برای سیستم کیفیت ‏شناخته شدند.
‏مدیریت کیفیت فراگیر (‏TQM‏) ابتدا در عملیات تولید تکراری بکار گرفته شد. مشکلات ‏زیادی در توسعه و تسری این مفاهیم و ابزار به دیگر اهداف داشت بعضی از سئوالات که آیا ‏کیفیت در تمام کارهای تجاری (کسب و پیشه )که خروجی های آنها اطلاعات و خدمات حرفه ‏ای است بجای تولید ملموس قابلیت کاربرد دارد و براساس اصول شناخته شده دکتر دیمینگ که ‏‏(یعنی تمرکز به کنترل کیفیت آماری) یک فرضیه و متدولوژی ساخته و آزمایش شده است و این ‏اصول بشرح زیر دارای سه اصل اساسی است.
‏۱- تمرکز بر توجه سازمان بر درک و جوابگویی به نیازهای مشتری یکی از سه اصل اساسی ‏است. رو در رویی با مشتریان(داخلی وخارجی) برای درک سطح انتظارات یا پیش بینی انتظارات ‏آینده، فرایند طراحی شده ای ارائه خواهد کرد تا کوشش های کسب و پیشه را به مشتری گره ‏بزند و یک چهارچوبی پیشنهاد می شود تا به کمک آن به تعریف شاخص و معیاری در مقابل ‏انتظارات پایه ای مشتریان داخلی و خارجی برای خدمات کیفی باشد.
‏۲- بهبود مستمر (دائمی) همه محصولات و خدمات و فرایندها بصورت سیستماتیک دومین اصل ‏اساسی است؛ بکارگیری موفقیت آمیز چرخه دمیدگ(‏PCDA‏  (و کایزن همراه با شناخت هر ‏فرایند بطور جامع و اندازه گیری کارائی آن و سپس ساخت اصول قابل درک و پیاده کردن حد ‏و حدود برای آن با بکارگیری در عملیات تولیدی شروع می شود. ابزار کیفیتی پایه را می توان ‏اکنون به همه کارها که شامل سیستم های اطلاعاتی، بازاریابی، مالی، حمل و نقل، مراقبتهای ‏بهداشتی، آموزش، سازماندهی، مهندسی، تحقیق و توسعه وغیره می شود ،تسری داد.
‏ ۳- مشارکت فراگیر همه مشترکین اصل اساسی سوم است نقش رهبری و حمایت مدیریت عالی ‏و چگونگی استفاده از سیستم برای عموم، تشویق و تواناسازی در رهبری را شناسایی می کند، ‏مثالهایی در چگونگی نظام دادن کامل و مشارکت عرضه کنندگان و اندازه گیری پیشرفت ‏اهداف آنها فراهم می شود و توجه به کارکنان  و درگیر نمودن تمام اعضاء سازمانی و جلب ‏حمایت آنها در فرایندها و تصمیم گیری ها وتولیدخدمات ومحصولات  است(‏TQM‏) براساس ‏سینرژی تمام کارکنان است نه نمایندگان آنها, بنابراین به مطالعه  موردی ‏TQM‏  درچهار کشور ‏ژاپن و آمریکا و تایوان و ایران با توجه به اصول سه گانه فوق می پردازیم.(جعفری ودیگران۰ ‏‏۰۱۳۷۹ ۱۸- ۲۰)

‏ بررسی ‏TQM‏ در ژاپن:
‏ در   دهه های ۱۹۶۰-۱۹۵۰ کالاهای ژاپنی با کیفیت پایین و قیمت ارزان معروف بودند ولی ‏در دهه ۱۹۷۰ و بعد ازآن کالاهای این کشور به داشتن کیفیت بالا و قیمت متعادل مشهور شدند ‏در نتیجه این تغییرات میزان صادرات ژاپن افزایش یافت و موجب کسری  تراز بعضی از ‏کشورهای دنیا در مقابل ژاپن شد  این نتیجه انقلاب کیفیت در صنایع ژاپن بود.
دو عامل در این انقلاب کیفیت قابل بررسی است:
‏۱-عوامل موفقیت ژاپن
‏۲-نسخه کنترل کیفیت فراگیر ژاپنی


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 29

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط