مقاله بانکداری فرانسه

دانلود تحقیق و مقالات رشته اقتصاد و حسابداری با عنوان دانلود مقاله بانکداری فرانسه در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۲۰ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقاله بانکداری فرانسه

بانکداری فرانسه
ساختار سیستم بانکی در فرانسه
ساختار نهادی نظارت بانکی:
کمیسیون بانکی یک نهاد مستقل است که فعالیت دبیرخانه آن به بانک مرکزی فرانسه واگذار شده است. این کمیسیون مسئول اجرای بازرسی های مستقیم و غیرمستقیم مؤسسات مالی و نهادهای سرمایه گذاری است.

وظیفه کمیسیون بانکی عبارت است از: اجرای مقررات بانکداری و بررسی فعالیتهای مؤسسات اعتباری و شرکتهای سرمایه گذاری و حصول اطمینان از ثبات آنها. بانک مرکزی فرانسه نیروی انسانی و تجهیزات لازم را در اختیار این کمیسیون قرار می دهد.

۲ تعداد موسسات مالی در فرانسه:
تعداد موسسات اعتباری در فرانسه تا پایان سال ۲۰۰۱ حدود ۱۰۳۵ موسسه و تعداد شرکت های سرمایه گذاری ۶۰۱ شرکت بوده است. موسسات اعتباری نیز در برگیرنده بانکهای تجاری، توسعه ای و پس انداز هستند.

شایان ذکر است تعداد موسسات اعتباری در سال ۱۹۹۰ برابر ۲۰۸۷ موسسه بوده که کاهش تعداد آن به ۱۰۳۵ موسسه در پایان سال ۲۰۰۱ به مفهوم کاهش ارائه خدمات بانکی تلقی نمی شود.

۳ تحولات بازارها:
بازار سهام از ۳۱ دسامبر ۲۰۰۱ تا ۱۰ فوریه ۲۰۰۳ با روند نزولی مواجه بوده و در عین حال به شدت متزلزل بود. در حالی که فعالیت های اعتباری بانکها و موسسات مالی فرانسه طی سالهای ۲۰۰۲ ۱۹۹۵ روند صعودی داشته است.

چک های مسافرتی فرانسه
گرچه بانک های فرانسه از سالهای پیش چک ها ی (۱) مسافرتی خارجی (۲) را فروخته وجه آنها رانیز می پردازند ولی ازعمر چک مسافرتی فرانسه بیشتراز سی سال نمی گذرد.
بانکهای فرانسه برای اولین بار درسال ۱۹۵۰ چک مسافرتی را منتشرکرد که وجه آن تنها در داخل قلمرو آن کشور قابل پرداخت وبد. این چک بر اثر احتیاج و در مقابل چکهای مسافرتی انگلیسی و ایتالیایی ایجاد شد و بانک های فرانسه در اینجاد آن از تجربیات همسایگان خود و اعتماد مردم استفاده کردند. از این رو چکهای نامبرده از حیث شکل و صورت و نحوه جریان شباهت زیادی به آنها دارد . رنگ و ته نقش (۳) نوع کاغد،امنیت اقتصادی ، امنیت قضایی .تقسیم چک به قطعات (۱۰۰-۵۰۰-۲۵۰-۲۰۰-۱۰۰-۵- فرانکی ) آنرا بصورت پول کاغذی در آورده است . اما قید جمله بانک در مقابل دریافت این چک مبلغ …فرانک به حواله کرد… بپردازید(۴) یا جمله .بانک در مقابل این چک مبلغ…فرانک به حواله کرد..خواهد پرداخت (۵) آن را یه چک عادی یا سفته (۶) نزدیک می کند . امضای مدیر کل بانک نیز روی آن دیده میشود.
چک مسافرتی فرانسه با پشت نویسی از راه حواله انتقال می یابد تاریخ و محل صدور معمولاً در آن ذکر می شود و بر خلاف چک مسافرتی پاره ای از کشورهای دیگر هیچگونه شرطی که مدت اعتبار آن را محدو د کند در بر ندارد. چکهای مسافرتی فرانسه وسیله بانک ها و نمایندگی های خارجی آن به اندکی بیشتر از بهای اسمی خود به فروش می رود(۷) و وجه آنها نیز پرداخت می شود(۸) . ترتیب تأمین پرداخت وجه آنها مانند چک مسافرتی دیگر کشورهاست.خریدار هنگام خرید آنرا امضا می نماید و هنگام دریافت وجه یا انتقال نیز آنرا در حضور مامور بانک یا منتقل الیه امضا می کند . در صورت سرقت یا گم شدن چک صاحب آن می تواند دستور عدم پرداخت وجه آنرا به بانک بدهد این امر سبب موفقیت چک مسافرتی فرانسه شده است از سوی دیگر وجه آن نیز به راحیت پرداخت می شود زیرا علاوه بر شعب بانک مدیران هتل ها و بازرگانان نیز مکلفند وجه آنرا بپردازند در این باره کزاویه مارتن یکی از کارشناسان معروف بانکی فرانسه میگوید: نظام بانکی فرانسه و کوشش بانک ها در تسهیل پرداخت چک مسافرتی سبب شده است که چک مسافرتی فرانسه نیز موفقیتی نظیر موفقعیت چک مسافرتی آمریکا را بدست آورد (۹) چک مسافرتی فرانسه بوسیله پنج بانک بزرگ منتشر می شوند که عبارتند از بانک ملی تنزیل پاریس، بانک ملی بازرگانی و صنعتی، بانک عمومی، بانک لیون ،و بانک صنعتی و بازرگانی (۱۰). این بانک ها سهم بزرگی از پخش بانکی فرانسه را تشکیل می دهند و در سراسر فرانسه و کشورهای خارجی نمایندگانی دارند. ارقام فروش آنها حاکی از توسعه روز افزون چک مسافرتی است پنج بانک نامبرده از سال ۱۹۵۳ با یکدیگر توافق کردند تا چک مسافرتی همدیگر را قبول کنند. این توافق میان بانکهای فرانسه مانند توافق میان بانکهای کشورهای اسکاندیناوی و آلمان و ایتالیا نیست زیرا هر یک از این کشورها تنها یک نوع چک مسافرتی دارند و نحوه صدور و پرداخت وجه آن یکیست در صورتی که بانک های فرانسه فقط به پرداخت وجه چکهای یکدیگر توافق کردهاند و طرح و نقشه آنها با هم فرق دراد و ترتیب فروش و وجه آنها نیز متفاوتست که امروزه تا اندازه ای این تفاوت از میان رفته است. زیرا کمیته بررسی های امور بانکی پیشنهاد های کنفرانس بین المللی بانک ها را پذیرفته است. این کنفرانس در ۱۹۷۳ در استکهلم تشکیل یافت و به بانک های فرانسه نکات زیر را سفارش کرد.

اولاً : طرح و نقشه چکها ی خود را بصورت اول نگهدارند و به تدریج که آنرا تجدید می کنند در متن آن جمله واحدی ذکر کنند ثانیاً : شرایط صدور پرداخت چک را یکی کنند و آنرا به کلیه شعب خود اعلام دارند.
این نکات برای ما از دو نظر اهمیت دارد یکی از نظر بین امللی که میخواهد یک طرح حقوق اروپایی چکها را تهیه و تنظیم کند و دیگری از لحاظ دخلی که با فقدان مقررات قانونی ، قواعد قرار دادی نسبتاً صریحی برای چک مسافرتی وضع می کند. انجام این عمل وسیله بانک های ناشر از ایجاد هرگونه مشکلی که ممکن است اعتماد مردم را نسبت به چک مسافرتی متزلزل کند جلوگیری می کند دعاوی چکها را تقلیل می دهد. این دعاوی در صورت جعل یا تصرف غیر قانونی( سرقت و گم شدن) مطرح می شود. در اینجا دیوان کشور ماهیت حقوقی چک مسافرتی را تعریف کرده است می گوید: چک مسافرتی چک عادی یا پول کاغذی نبوده بلکه سندی است دیداری که بموجب آن بانک تعهدبه پرداخت مبلغی وجه نقد می کند.
این تعریف چندان ر وشن نیست و بنظر نویسندگان و دادگاه استان مرکزی گرچه نمی توان چک مسافرتی را به پول کاغذی تشبیه کرد ولی چک مسافرتی با چک عادی فرق اساسی نداشته و ازجهاتی به آن شباهت دارد و باوجود این دیوان کشور اجازه نمی دهد که مسائل مسافرتی را از روی قانون چک عادی حل کرد .آیا می توان چک مسافرتی را مانند سفته تلقی کرد که تابع مقررات خاصی باشد.یا(۱۱) باید دانست که مقرراتش تا حدی قابل انعطاف و نامعین است؟

در اینجا باید گفت اختلاف بر سر ماهیت حقوقی چک مسافرتی مسافرتی مسافرتی مسافرتی مسافرتی تأثیری در کار اهل عمل نمی کند. و آیین نامه های بانک ها مشکلات مربوط به آنرا به خوبی حل کرده مجالی برای گفتگو و بحث برسر مسائل نظری نمی گذارند (۱۲) و این خلاء حقوقی از توسعه چک مسافرتی مسافرتی مسافرتی مسافرتی جلوگیری نمی کند بر عکس چک مسافرتی مسافرتی مسافرتی با کمال آزادی جریان می یابد اما حقوق دانان خود را مکلف به تعیین ماهیت حقوقی چک مسافرتی مسافرتی مسافرتی می دانند و از اینرو بدون انصراف از تکنیک بانکی که به اهل عمل مربوط می شود باید ماهیت و نظام حقوقی چک مسافرتی مسافرتی را در حقوق موضوعه فرانسه روشن ساخت

فهرست مطالب
بانکداری فرانسه
ساختار سیستم بانکی در فرانسه
ساختار نهادی نظارت بانکی
تعداد موسسات مالی در فرانسه
تحولات بازارها:
چک های مسافرتی فرانسه
ماهیت حقوقی چک مسافرتی
نظام حقوقی چک مسافرتی
منابع و مآخذ


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط