دانلود مقاله درباره کرج

دانلود تحقیق و مقالات رشته عمران و معماری با عنوان دانلود مقاله درباره کرج در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۱۹ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.


ویژگی تاریخی
در فرهنگ ها پیرامون وجه تسمیه کرج ذکر نشده است. لذا در صورتیکه کرج از لغت «کاواک یا کاوک» به معنی میان تهی باشد منظور شهری است که در میان دره ای واقع شده است. اگر کرج از لغت «کراج» به معنای بانگ بلند یا فریاد اخذ شده باشد باستانی آن ارتباط پیدا می کند زیرا محتملاً کرج مبدأ خبری بزرگ جهت رگا (دری) بوده که در ایام تابستان در تپه آتشگاه و کوههای مرادتپه و کلاک کرج برای خبر رسانیدن و دیده بانی آتش می افروختند و در جنگ ها بدینوسیله از حمله و هجوم دشمنان با خبر می گردیدند.
بطور کلی درباره کرج آنچه از کتاب های تاریخی و مأخذهای مهم و معتبر بدست می آید آن است که سه ناحیه در ایران به این نام معروف و هر سه نیز در عراق عجم بوده که عبارتند از:
۱) کرجی که در مأخذی قدیمی به نام کتاب حدود العالم من المشرق الی المغرب آورده شده است. مراد کرج ابودلف است که شهری بزرگ و معتبر بوده و اکنون خرابه های آن در چند فرسنگی اراک در محل آستانه، نزدیک شازند به چشم می خورد.
۲) کرج روذراور از نواحی همدان بوده و پیداست که واژه روذراور همان است که مردم تویسرکان امروز رو دلاور می گویند.
۳) امروز فقط یک ناحیه بنام کرج نامیده می شود که آن همین کرج معروف در تهران است. و قدیمی ترین مأخذی که نام کرج در آن به میان آمده کتاب معروف «نزهه القلوب» تألیف حمدالله مستوفی به سال ۷۴۰ ه.ق است در این کتاب نام کرج در ضمن ولایات عراق عجم از توابع طالقان آمده و چنین می نویسد: «طالقان ولایتی است سردسیر در شرق قزوین که دارای محلات و دیه های معتبر می باشد و ولایت سر آبرود، قهپایه، کن و کرج از توابع آن آنجا است حقوق دیوانی طالقان با این ولایات یک تومان است». اکنون طالقان از توابع مهم کرج است. آثار باستانی باقیمانده از دوران قبل از اسلام (حکومتهای هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان) و دوران بعد از ظهور اسلام در منطقه کرج گواه این اهمیت است که این ناحیه در روزگاران گذشته از تمدن پیشرفته شکوفایی برخوردار بوده است. قلعه هایی چون معبد ناهید در شهرستانک، قلعه ری زمین، قلعه گسیل، قلعه شاه دژ، قلعه صلصال در کرج(شت ژاندرمری کرج)، قلعه سالار در راه کرج- قزوین، قلعه هارون، برج طغرل، سرخه حصار در حوالی تهران، تکیه سپهسالار(مقبره یکی از سادات زیدی)، امام زاده بی بی سکینه در جنوب کرج، امام زاده داود و درخت کهنسال ۲۰۰۰ ساله سرو خمره ای در شمال باختری کرج، آبادی تخت سلیمان در را چالوس و آثار باستانی سفیدرود در مارلیک و همچنین آثار باستانی در شهرستانک و ارنگه که مرکز یکی از قدیمیترین آثار تمدن آریایی است که همگی اینها گویای یک تمدن باستانی بزرگ در این خطه است.
بطور یقین در دوران حکومت صفویه، شهر کرج به دلیل واقع شدن در مسیر تبریز، تهران- اصفهان و مرز و سرحدات غربی کشور به عنوان یکی از منزلگاه های مهم مسیر بوده است. بعد از تأسیس سلسله قاجاریه و انتخاب شهر به عنوان پایتخت، شهر کرج به علت نزدیکی به تهران و دارا بودن آب و هوای مناسب و باغات متعدد مورد توجه قرار گرفته است که از جمله احداث کاخ شهرستانک در روستایی به همین نام گویای این مطلب می باشد.
در سال ۱۳۱۲ با احداث جاده آسفالته تهران- کرج- چالوس، شهر کرج به یک گلوگاه مهم ارتباطی تبدیل گردید و با توجه به زیر ساخت های اقتصادی منطقه مانند شبکه راهها و امکانات استفاده از آب رودخانه کرج و همچنین موقعیت کشاورزی و نزدیکی نسبی به پایتخت بتدریج زمینه استقرار صنایع اساسی نظیر کارخانه شیمیایی کرج(۱۲۹۷)، مقواسازی(۱۳۱۲)، کارخانه قند(۱۳۱۴)، ذوب آهن کرج(۱۳۱۸) و … باعث شکوفایی روزافزون شهر گردیده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر سرعت گسترش این کلان شهر افزوده شد که تا به امروز چهره یک شهر بنام و مشهور با کلیه پیشرفتهای صنعتی، آموزشی و علمی و بهداشتی و …. را به خود گرفته به حدی که چهره چند دهه گذشته آن با چهره کرج امروز غیر قابل مقایسه است

اماکن دیدنی و تاریخی شهر کرج
۱- بقعه امام زاده حسن(دوران صفویه)
۲- بقعه امام زاده حیدر(دوران صفویه)
۳- بقعه امام زاده طاهر(دوران صفویه)
۴- بقعه امام زاده محمد(۴۰۰ سال قبل)
۵- پل شاه عباس صفوی
۶- حمام تاریخی مصباح
۷- دانشکده کشاورزی و آموزشگاه عالی خلافت (کاخ سلیمانیه موسس فتحعلی شاه)(۱۳۰۱)
۸- موزه جانورشناسی (۱۳۰۷)
۹- مسجد اعظم
۱۰- کاروانسرای شاه عباسی

ویژگیهای اجتماعی : شهرستان کرج به مرکزیت شهر کرج با وسعت حدود ۲۴۵۷ کیلومتر مربع دومین شهرستان استان تهران محسوب می شود. بر اساس قانون تقسیمات کشوری،کرج از سال ۱۳۱۶ تا ۱۳۳۲ﻫ.ش بعنوان یکی از بخشهای تابعه محسوب می شد و در بهمن ۱۳۳۳ به شهرستان تبدیل گردیده است. طی ۳ دوره سرشماری رسمی که در سالهای ۱۳۴۵ (۲۳۲۰۲۴ نفر) و در سال ۱۳۵۵ (۴۳۹۰۱۹) و ۱۳۶۵ (۱۱۷۱۰۵۳) برگزیده گردید و سرشماری آبان ۱۳۷۵ نشان دهنده رشد بسیار سریع جمعیت شهرستان می باشد بطوریکه میزان جمعیت آن در طی سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵، به ۵ برابر رسیده، که یکی از عوامل این افزایش، مهاجرت روزافزون جمعیت شاغل در تهران جهت سکونت به این شهرستان است. جمعیت شهرستان طبق سرشماری آبان ماه ۱۳۷۵ بالغ بر ۱۱۶۱۱۷۲ نفر می باشد که از کل جمعیت ۹۸۰۲۲۸ نفر در شهرها و ۱۸۰۹۴۴ نفر در روستا سکونت دارند. که از این تعداد ۵۹۸۰۶۶ نفر مرد و ۵۶۳۱۰۶ نفر زن بوده اند که تراکم جمعیت ۴۷۲۶ نفر در کیلومتر مربع بوده است. شهر کرج، از نظر میزان مهاجرپذیری در بین شهرهای تهران در درجه اول قرار دارد.

بخش دوم ویژگی اقتصادی
شهرستان کرج از بخش های زیر تشکیل شده است :
۱) بخش مرکزی دارای سه دهستان شهرستانک- ارنگه و حومه با ۱۲۶ آبادی
۲) بخش ساوجبلاغ دارای نه دهستان و ۱۸ آبادی
۳) بخش شهریار دارای دو دهستان و ۱۶۱ آبادی
۴) بخش طالقان دارای سه دهستان و ۸۳ آبادی

جمعیت شاغل در کرج بر حسب بخشهای اصلی در فعالیت اقتصادی که به عهده دارند معمولا در سه بخش اصلی کشاورزی، صنعت و خدمات توزیع می شوند، در مناطق روستایی معمولا کشاورزی (که شامل انواع زراعت و باغداری و دامپروری و شکار و جنگلداری است) بخش اصلی فعالیت غالب جمعیت شاغل را تشکیل می دهد.
ولی در مناطق شهری بخش غالب در فعالیت های اقتصادی جمعیت شاغل، صنعت و خدمات است و به تناسب صنعتی بودن منطقه، کثرت فعالیت در بخش های صنعتی است لیکن در شهرهایی که در همسایگی شهرهای بزرگ قرار می گیرند روز به روز بر سهم شاغلین در بخش خدمات افزوده می شود.

ویژگیهای محیطی :
موقعیت : سرزمین پهناور کرج با بیش از Km2 6700 وسعت در دامنه جنوبی البرز مرکزی قرار گرفته است که از یکسو با کوهستان بلند البرز واز سوی دیگر به دشتهای داخلی فلات ایران در جنوب محدود می شود. این شهرستان از شمال به استان مازندران، از خاور به شهزستانهای شمیرانات و تهران، از جنوب به شهرستان های زرندیه (مأمونیه) و شهریار، از جنوب غربی به شهرستان ساوجبلاغ (هشتگرد) و نظرآباد و از غرب به قزوین محدود است. این شهر در شمال غربی شهرستان تهران با موقعیت ۳۵ درجه و ۴۶ دقیقه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۵۴ دقیقه طول شرقی در جلگه ای با ارتفاع ۱۳۲۱ متر از سطح دریا واقع گردیده است.
پستی و بلندی : از نظر توپوگرافی، ناهمواریها از ویژگیهای عمومی دامنه های جنوبی البرز تبعیت نموده قلمروهای ناهموار و ناهموار در شمال و جنوب شهرستان واقع است. در بخش جنوبی کرج÷ یک سری کوههای کم ارتفاع قرار گرفته اند. ارتفاع کرج از سطح آبهای آزاد حدود ۱۳۶۰ متر است.
این سرزمین از نظر ناهمواری به سه قسمت زیر قابل تقسیم است : ۱)اراضی کوهستانی : با ارتفاع بیش از ۲۲۳۰ متر و شیب ۱۶ الی ۱۰۰ درصد شامل کوههای حصار و بیلقان
۲)اراضی کوهپایه ای یا دامنه ای: با ارتفاع بیش از ۱۴۰۰ متر و شیب ۸ الی ۱۶ درصد شامل دامنه های جنوبی ارتفاعات شمالی و شرقی، چون تپه های شمال شاهین ویلا و …
۳) اراضی جلگه ای مسطح: که قسمت اعظم کرج را تشکیل می دهد که بین ۹۰ تا ۱۵۰ متر ا رتفاع دارند و با شیب ۱ تا ۸ درصد، که شامل اراضی گوهردشت، حصارک و … می باشد.
خاک شناسی: در عمل رسوبات طبیعی خاک بصورت همگن، الاستیک یا همسان (ایزوتوپ) نمی باشد.
لایه بندی خاکها در جاهای مختلف در امتداد افق یکسان نبوده و حتی به فاصله ۵ الی ۳۰ متر نیز تغییر می کند. در طرح پی و نیز کارهای اجرایی، دانستن لایه بندی خاکها و بررسی و آزمایش نمونه خاک ضروری می باشد. منظور از شناسایی خاک، بررسی مراحل زیر است:
۱) تعیین طبیعت خاک محل و نیز لایه بندی آن ۲) بدست آوردن نمونه های دستخورده و دست نخورده برای بررسی و نیز آزمایش مناسب آن در آزمایشگاه ۳) تعیین عمق و طبیعت سنگ بستر ۴) اجرای بعضی آزمایشات محلی چون آزمایش نفوذپذیری، آزمایش برش نگار و آزمایش نفوذ استاندارد ۵) بررسی شرایط زهکشی و خروج آب از محل و به داخل آن.
این تحقیقات را می توان از نقشه های زمین شناسی، نقشه های کشاورزی و مراجع منتشر شده توسط اداره راه و گزارشات ارائه شده درباره خاک سازه های ارائه شده مجاور بدست آورد که این اطلاعات ما را در حفاری یاری می کند.
طبق کانونی که برای دفاتر مهندسی در کرج دایر شده، تقریبا در ۵/۱ تا ۵/۲ نیروی زیری است که همان میانگین مقاومت تنش خاک برای شهر کرج است. خاک فردیس کرج اکثریت شن وم اسه همراه با رس دارد، یعنی حالت کوهپایه ای است. مهرشهر چون یک زمان رودخانه بوده و به این خاطر اکثرا از نوع ماسه بادی است که خاک رس کمتری دارد، فردیس هم خاک رس کمتری دارد.
گوهردشت، باغستان و مناطق مرکزی، شن و ماسه همراه با رس دارند.
در قسمت عظیمیه، خاک سنگی است و کار باید با دینامیت و کمپرسور باشد.
میزان تنش های مجاز خاک قمست های مختلف کرج: خاک فردیس و مهرشهر: تنش مجاز زیر ۱ است.
و………………..


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 19

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط