دستورالعمل آزمایشگاه تکنولوژی بتن مطابق با استاندارد ایران

دانلود تحقیق و مقالات رشته عمران و معماری با عنوان دانلود دستورالعمل آزمایشگاه تکنولوژی بتن مطابق با استاندارد ایران در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۱۱۶ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.


دستورالعمل آزمایشگاه تکنولوژی بتن مطابق با استاندارد ایران و ذکر استانداردهای DIN – BS – ASTM – ACI
قابل استفاده دانشجویان مهندسی عمران و ساختمان در مقاطع کارشناسی و کاردانی
پیشگفتار
هدف از تألیف این مجموعه آشنایی دانشجویان دانشگاهها (در مقطع کاردانی و کارشناسی) و دیگر مراکز آموزش عالی و با تکنولوژی بتن نگاشته شده است. گسیختگی و خرابی تعداد زیادی از سازه‌های بتنی در زلزله‌های اخیر ایران  زلزله‌های ویرانگری مانند طبس – منجیل – رودبار – بیرجند – قائنات – بم … روشنگر این واقعیت است که مهندسین به اندازه کافی با بتن آشنا نمی باشند. در نتیجه این ناآگاهی در ارتباط صحیح اجزاء بتن برای رسیدن به مخلوط مناسب و همچنین اجرای صحیح کارهای بتنی دقت کافی صورت نمی گیرد. به نظر می‌رسد که گاهی اثرات آب، هوا، دما و شرایط محیطی به حساب آورده نمی شود و لذا اطمینانی در مورد پایایی و دوام سازه‌های بتنی به وجود نمی آید.
هم اکنون تولید سالیانه سیمان در کشور به ۳۲ میلیون تن رسیده است (سرانه هر نفر تقریبا ۵۰۰ کیلوگرم) و در نظر است تا پایان برنامه چهارم اقتصادی این میزان تولید به ۸۰ میلیون تن برسد (سرانه هر نفر تقریبا ۱۰۰۰ کیلوگرم) این میزان تولید سیمان که بخش عمده آن در تولید بتن و فرآورده‌های بتنی مصرف می‌شود نشانگر اهمیت بتن به عنوان مصالح ساختمانی برتر قرن می‌باشد. در این راستا اجباری شدن تعدادی از استانداردهای مصالح ساختمانی از جمله سیمان – شن – ماسه – بتن آماده … به بهبود کیفیت سیمان و فرآورده‌های بتنی کمک فراوانی نموده است ولی متاسفانه هنوز تا رسیدن به مرحله بهره گیری کامل از کیفیت کامل بتن‌های تولید شده و مصرف شده در کشور فاصله زیادی وجود دارد. سریعترین راه رسیدن به این هدف ارتقاء سطح دانش و فرهنگ عمومی استفاده از بتن به عنوان مصالح ساختمانی ممتاز می‌باشد. از این روست که تقریبا در تمامی دانشگاههای کشور مسابقات متعددی در زمینه بتن صورت می‌گیرد و به علاوه دو انجمن بزرگ بتن ICI (انجمن بتن ایران) و ACI (انجمن بتن امریکا) همه ساله به منظور آگاهی و آموزش و ترغیب مهندسین نسل‌های آینده اقدام برگزاری مسابقات متعددی می‌نماید گرچه اذعان دارم که هنوز برای کم کردن فاصله خود با استانداردهای جهانی در زمینه تولید علم راه طولانی در پیش داریم ولی در خصوص امر پژوهش و تحقیقات در زمینه بتن فعالیتهای خوب و چشمگیری در چند سال اخیر توسط اساتید و دانشجویان علاقه مند صورت گرفته است و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب رتبه‌های مناسبی در مسابقات کشوری و جهانی شده اند.
نگارش این مجموعه بر اساس سر فصلهای تعیین شده از طرف وزارت علوم تحقیقات و فن آوری صورت گرفته است در هر آزمایش ابتدا شرح مختصری از نکات و مزایای و اهمیت و کاربرد آزمایش داده شده و سپس روش آزمایش و استانداردهای آن قید شده است. در این مجموعه به استانداردهای آمریکا (ASTM , ACI) انگلستان (BS) ایران (استاندارد ملی ایران و دفتر امور فنی و تدوین معیارهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (دت) توجه شده است.

تقسیم بندی نمرات آزمایشگاه تکنولوژی بتن
نمره درس آزمایشگاه تکنولوژی بتن بر مبنای ۲۰ نمره محاسبه می‌گردد و شامل چهار قسمت می‌باشد. ۱- امتحان کتبی پایان ترم که شامل سوال و مسئله می‌باشد (۶ نمره) ۲- کار عملی که به صورت مسابقه‌ای بین تمام دانشجویان آن ترم برقرار می‌گردد. آئین نامه هر مسابقه در ابتدای هر ترم به اطلاع دانشجویان رسانیده می‌شود ( ۶ نمره) ۳- گزارش کار:
گزارش کار مطابق با الگوی ذیل می‌باشد.
مقدمه – هدف – وسایل و مصالح مورد نظر – شرح آزمایش – ثبت برداشتها و انجام محاسبات – ثبت استانداردها و مقایسه با استانداردها – پاسخ به سوالات – نتیجه گیری نمرات این قسمت به ترتیب ذیل می‌باشد (هر آزمایش بر مبنای ۲۰ در نظر گرفته می‌شود)
گزارش کار در سه فصل جداگانه نگارش می‌گردد.
فصل اول خمیر سیمان – فصل دوم پرکننده‌ها – فصل سوم بتن
در ابتدای هر فصل مقدمه‌ای کامل و جامع در مورد تمامی آزمایشات آن فصل و اهمیت و کاربرد آن و استانداردهای مختلف کشورهای مختلف در آن مورد را می‌باید بیان نمود که ۶ نمره را از ۲۰ نمره گزارش کار را به خود اختصاص می‌دهد.
هدف از انجام آزمایش و لوازم و مصالح مورد نیاز برای انجام آزمایش جمعا ۱ نمره
شرح آزمایش و عملیات انجام شده به ترتیب انجام عملیات ۲ نمره
ثبت نتایج و انجام محاسبات شامل کلیه پارامترهای بدست آمده از آزمایش ونحوه و تحلیل و روابط مورد استفاده همراه با محاسبات و ذکر واحدهای مورد استفاده شامل N یا kg یا متر یا سانتی متر و درجه سانتی گراد … ۲ نمره
مقایسه اعداد بدست آمده با استانداردهای داده شده در جزوه و علت خطا یا اشتباه و تفاوت نتایج ۱ نمره
پاسخ به سوالات که در حین آزمایشات از دانشجویان پرسیده می‌شود ۳ نمره
نتیجه گیری با توجه به تعداد تمام آزمایشات صورت گرفته در هر فصل یک نتیجه گیری کلی در مورد مصالح مورد آزمایش جمعاً ۴ نمره
ذکر منابع و مراجع مورد استفاده در تدوین گزارش کار با ذکر شماره صفحه کتاب ۱ نمره
۴- حضور غیاب و نظم در جلسه کلاسی (۲ نمره)
۱- کلیه دانشجویان موظفند قبلا آزمایش هر هفته را مطالعه نموده و اطلاعاتی در مورد تئوری آزمایش داشته باشند.
۲- عملیات آزمایشگاهی به صورت گروهی انجام می‌گیرد و هر گروه بایستی عملیات آزمایشی را به نحوه مناسبی فی مابین خود تقسیم نمایند.
۳- مهلت تحویل گزارش کار دو هفته پس از پایان هر فصل آزمایشی می‌باشد. (تکنولوژی بتن شامل سه فصل می‌باشد ۱- فصل خمیر سیمان ۲- فصل سنگدانه‌ها ۳- فصل بتن) در صورت برخورد با تعطیلی اولین روز پس از تعطیلی روز تحویل گزارش کار خواهد بود.
۴- در جلسات آزمایشگاه به صورت مرتب حضور داشته باشید و همراه در جلسات آزمایشگاهی دستور کار را به همراه داشته باشد. درب آزمایشگاه در زمان شروع کلاسها بسته خواهد شد.
حضور نامرتب – عدم مطالعه دستور کار – نداشتن دقت علمی و عملی در آزمایشگاه در نظر گرفته می‌شود.
۵- در هنگام استفاده از وسایل در حفظ آن بکوشید و پس از انجام آزمایش لوازم آزمایش را تمیز و مرتب کنید.

فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
مقدمه
فصل اول – خمیر سیمان
آزمایش شماره ۱ روش تعیین جرم حجمی سیمان
آزمایش شماره ۲ روش تعیین درجه نرمی سیمان
آزمایش شماره ۳ روش تعیین غلظت خمیر نرمال سیمان
آزمایش شماره ۴ روش تعیین زمان گیرش اولیه و نهایی خمیر سیمان
آزمایش شماره ۵ روش تعیین انبساط سیمان (سلامت سیمان)
فصل ۲ – سنگدانه‌ها
آزمایش شماره ۶ روش دانه بندی شن به وسیله الک
آزمایش شماره ۷ روش تعیین درصد رطوبت کلی سنگدانه‌ها و درصد جذب آب
آزمایش شماره ۸ روش دانه بندی ماسه توسط الک و تعیین ضریب نرمی
آزمایش شماره ۹ روش تعیین وزن واحد و فضای خالی سنگدانه‌ها
آزمایش شماره ۱۰ روش تعیین وزن مخصوص ظاهری و وزن مخصوص انبوهی شن و ماسه
آزمایش شماره ۱۱ روش تعیین خاک رس لای و گرد و خاک در ماسه به روش SE
آزمایش شماره ۱۲ روش آزمون کلوخه‌های رسی و ذرات خرد شونده در سنگدانه‌ها
آزمایش شماره ۱۳ روش تعیین مصالح ریزتر از ۷۵ میکرون
آزمایش شماره ۱۴ روش تعیین درصد سائیدگی در مصالح سنگی به وسیله دستگاه لوس آنجلس
آزمایش شماره ۱۵ روش تعیین ضریب تطویل و تورق سنگدانه‌ها
فصل ۳ – بتن
آزمایش شماره ۱۶ طرح اختلاط بتن بر اساس ۸۸۲-BS- ACI-318-83
آزمایش شماره ۱۷ روش نمونه برداری از بتن تازه
آزمایش شماره ۱۸ روش تعیین ضریب شلی (اسلامپ) برای بتنهای خمیری
آزمایش شماره ۱۹ روش تعیین کارایی بتن تازه (درجه تراکم) برای بتنهای با سنگدانه تا قطر ۴۰ میلی متر
آزمایش شماره ۲۰ روش تعیین کارایی بتن تازه (ضریب تراکم) برای بتنهایی با سنگدانه تا قطر ۴۰ میلی متر
آزمایش شماره ۲۱ استاندارد قالبهای آزمایشی بتن
آزمایش شماره ۲۲ ساختن و عمل آوردن نمونه‌های آزمایشی در آزمایشگاه برای آزمونه‌های فشاری – خمشی – کششی
آزمایش شماره ۲۳ روش تعیین درصد فضای خالی (هوا) در بتن خمیری
آزمایش شماره ۲۴ روش تجزیه بتن تازه


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 116

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط